Termeni si definitii:

 

Pami este denumirea comerciala a SC PAMIKIO FASHION SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Str Nicolae G Caramfil, Nr 58-60, Bl 21B, Ap 37, Sector 1, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/14757/2016, cod unic de inregistrare fiscala RO36721946.

Vanzator: Pami

Cumparator: orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care face o comanda la Pami

 

Utilizator: orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica inregistrata pe Pami, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont: sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre cumparator si istoricul cumparatorului. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite: sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi creeze liste cu produse pe care doreste sa le urmareasca.

Cosul meu: sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitionezela momentul adaugarii sau la un moment ulterior; In cazul in care produsul/produsele nu sunt comandate la momentul adaugarii in cos cumparatorul/utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a produselor prin primirea de comunicari comerciale.

Site: magazinul online gazduit la adresa web dev1.pami.ro si subdomeniile acestuia.

 

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona produse.

Produse: orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului.

Campanie: actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a ambilor.

Continut: toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate;

continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare;

orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare;

informatii legate de produsele si/sau tarifele practicate de vanzator;

date referitoare la vanzator.

Review: o evaluare scrisa de catre beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale.

Rating: modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele.

Comentariu: apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

 

Tranzactie: incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre Pami, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator.

Raspuns: informatie scrisa care este transmisa utilizatorului/cumparatorului care a adresat o intrebare in site, in pagina unui produs.

Document: prezentele Termene si Conditii.

Comunicari comerciale: orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale.

Taxa de timbru verde: valoarea exprimata in lei, platita de catre vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, prevazuat de legislatia in vigoare.

Specificatii: toate specificatiile/descrierile produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, sms sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza activitatea.

Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail), sms sau telefonic.

Pentru motive justificate, Pami isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda. Daca modifica cantitatea de produselor din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Pami si cumparator in momentul primirii de catre cumparator a notificarii de expediere a comenzii prin intermediul postei electronice si/sau SMS.

* Pentru comenzile ce urmeaza a fi ridicate din magazinul Pami situat in Sos. Pipera, Nr. 46F, Sector 2, Bucuresti, rezervarea este valabila 2 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii. Clientul va fi notificat de statusul comenzii prin sms/telefonic/e-mail.

Orice vizitator Pami are posibilitatea de a face comanda atat timp cat nu prejudicieaza prin actiunile sale interesul nostru legitim. Pentru motive justificate Pami poate restrictiona accesul oricarui vizitator/ cumparator/ utilizator.

 

Comunicarea cu Pami se poate face telefonic/sms/e-mail/formular de contact. Toate comenzile sunt validate de utilizator/cumparator prin introducerea manuala a codurilor de tip captcha in vederea protejarii informatiei din site.

Pami poate publica pe site informatii despre promotii/produse practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

In cazul platilor online Pami nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator.

Informatiile folosite pentru descrierea produselor nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Pami, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

In urma achizitiei unui produs, cumparatorului i se va solicita scrierea unui review. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de cumparator.

Pami poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul cumparatorului.

 

Continutul incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Pami.

 

Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, decat cu acordul scris al Pami.

Niciun continut transmis catre client, utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare, vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Pami.

 

Utilizatorul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta.  

Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate.

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca Pami poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

Pami poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze produsul/comanda  in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a comenzii

Cumparatorul se poate retrage din contract, acesta va putea completa online formularul de retur sau poate face acest lucru telefonic sau e-mail.

 

In cazul in care cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile.

Pentru comenzile achitate cu card online se va restitui suma in contul din care a fost efectuata plata;

Pentru comenzile achitate cu OP/ramburs/Card bancar se va restitui prin virament bancar in contul indicat de cumparator.

Pentru comenzile achitate prin credit de consum prin anulare/recalculare contract rate.

 

Pami va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produsului/produselor returnate.

 

In cazul in care un produs comandat nu poate fi livrat de catre Pami, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Pami a luat la cunostinta.

Pami nu este responsabil pentru problemele tehnice ce pot aparea si nu vom livra produse cu erori de pret/stoc/ descrieri/ imagini. Niciun produs nu va avea pret 0 de vanzare si pentru o astfel de eroare comanda nu va fi onorata. Vom informa cumparatorul si va fi anulata.

 

Disponibilitatea produselor:

In stoc: peste 3 bucati in stocul Pami sau furnizor

Stoc limitat: sub 3 bucati in stocul Pami sau furnizor

La comanda: Produsul nu este disponibil in stocul Pami sau furnizor si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Pentru comenzile venite pe aceste produse se verifica la furnizor stocul si cumparatorul va fi informat.

Stoc epuizat: Produsul nu mai este disponibil in stocul Pami sau furnizor.

Sunt exceptate de la dreptul de retur urmatoarele:

produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator;

produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, amestecate cu alte elemente;

inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

 

Pami va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Nicio declaratie publica, promovare sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/utilizator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Pami.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Pami acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste informatii.

Cumparatorul/utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat de Pami pentru comunicarile comerciale:

 prin modificarea setarilor din Cont

 prin accesarea link-ului de dezabonare

 prin contactarea Pami.

Pami va transmite cumparatorului/utilizatorului comunicari comerciale cu privire la produse, recomandari, stoc, oferte speciale.

Cumparatorul/utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la comunicarile comerciale prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Pami sau prin contactarea Pami.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Pami va emite catre cumparator o factura pentru comanda efectuata, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia.

Pami va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii.

 

Datele cardului de plata ale utilizatorului/ cumparatorului nu vor fi accesibile Pami si nici nu vor fi stocate de catre de Pami.

Pami va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Livrarile efectuate se fac doar pe teritoriul Romaniei.

Toate produsele comercializate de catre Pami beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

 

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia coletului pe adresa contact@pamikio.com. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Pami).

Pami nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Pami a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare.

 

Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul/ cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea contului.

 

Prin crearea contului, utilizarea continutului sau plasarea comenzilor, utilizatorul/ cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Pami in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si Conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau modificari ale cerintelor legale.

In momentul inregistrarii unui anumit review/comentariu/intrebare/raspuns pe site, utilizatorii/cumparatorii acorda Pami o licenta neexclusiva, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Pami de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

Utlizatorul/cumparatorul se angajeaza sa faca referiri doar la caracteristici si modul de utilizare al unui produs evitand informatii legate de pret, oferte si sa foloseasca doar limba romana fara termenii ofensatori.

Sa se asigure ca informatiile lasate sunt corecte, realiste si neinselatoare.

Sa nu faca reclama mascata altor site-uri.

Sa nu faca referire la alte persoane.

Sa nu contina scene pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei.

Continutul ce se considera inadecvat nu va fi publicat.

Te rugam sa verifici Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

Te rugam sa verifici Politica de Cookies.

 

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune.

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Pami si utilizatori / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;

colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE.

PAMI utilizează cookie-uri și alte tehnologii, pentru a putea pune la dispoziție paginile noastre în siguranță și în mod fiabil, pentru a verifica performanțele și a îmbunătăți experiența utilizatorului, inclusiv conținutul relevant și publicitatea personalizată, atât pe site-urile noastre, cât și pe cele aleterților. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies pentru mai multe detalii.